Datagrundlag og behandling

Statistikken baseres på et specialudtræk fra kommunernes boligsikringsmodul. Da Kommuneqarfik Sermersooq fra midten af 2021 ikke længere benytter det fælles boligsikringsmodul, er der for denne kommune suppleret med oplysninger fra det fællesoffentlige økonomisystem prisme.

 

Statistikkodning

Dataudtrækkene er foretaget fra administrative registre, der ikke er opbygget med statistiske formål for øje, hvilket nødvendiggør en efterfølgende omstrukturering og validering.

 

Validering af data

Statistikken baseres på udbetalinger fra kommunernes boligtilskudsmodul. Udbetalinger og reguleringer der foretages udenom boligsikringsmodulet indgår ikke som grundlag for statistikken.

 

Metode

Den 1. januar 2009 blev de 18 gamle kommuner lagt sammen til fire store kommuner, og 1.januar 2018 blev Qaasuitsup Kommunia igen opdelt i Kommune Qeqertalik og Avannaata Kommunia. Denne benytter de gamle kommuner som distrikter i de nye kommuner. Inddelingen ”kommune” refererer således i denne publikation til de nuværende kommuner, mens ”distrikt” refererer til kommunerne fra før 2009. Sammenhængen mellem de to inddelinger ses nedenstående oversigt.

 

Oversigt 4. Kommuner og distrikter

Kommune

Kujalleq

Sermersooq

Qeqqata

Qeqertalik

Avannaata

Distrikt

Nanortalik

Ivittuut

Maniitsoq

Kangaatsiaq

Ilulissat

 

Qaqortoq

Paamiut

Sisimiut

Aasiaat

Uummannaq

 

Narsaq

Nuuk

 

Qasigiannguit

Upernavik

 

 

Tasiilaq

 

Qeqertarsuaq

Qaanaaq

 

 

Ittoqqortoormiit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgrænsning af population

Nærværende statistik omhandler kun personer, der i Grønlands Statistiks befolkningsregister er opført som bosiddende i Grønland ultimo året inden for den kommunale inddeling. Personen regnes som bosiddende på den lokalitet, der er angivet i befolkningsregisteret. Lokaliteten i befolkningsregisteret kan være en anden lokalitet end  lokaliteten i kommunernes regnskaber.

 

Antal beboere

Optællingen af beboere og antal børn per hustand foregår via Grønlands Statistiks hustandsregister. Antallet af beboere kan afvige fra det antal beboere, der har ligget til grund for kommunernes beregning af boligsikringsbeløbet.

 

Tællingsenhed (ændret siden forrige udgivelse)

I nærværende statistik tælles antal personer, som modtager boligsikring.  Bl.a. pga. flytninger. I løbet af december er der hvert år i størrelsesordene 10 husstande, hvor der er registeret mere end en modtager af boligsikring.

 

At der tælles personer der modtagere boligsikring, er en ændring i forhold til tidligere år og medfører en mindre opjustering af tidligere udgivende tal eksempelvis +9 modtagere i 2020.